HTML

Kosjégda

A blogon az van / lesz, ami épp eszembe jut, mikor írhatnékom támad. Plusz pont jár annak, aki meg tudja mondani, mi az a kosjégda :)

Friss topikok

2010.11.11. 23:24 SzloDi

Furcsa babonák

Igen, beismerem. Én is babonás vagyok. Nem megyek át létra alatt; vigyázok a tükrökkel; ha vissza kell mennem valamiért a lakásba, leülök; induláskor mindig a jobb cipőmet veszem fel először; nem ülök asztal sarkához; nem engedem, hogy körbesöpörjenek; ha kéményseprőt látok, nem engedem el a gombomat (még akkor se, ha biciklin ülök és a testi épségemet kockáztatom) és senkit nem előzök meg a lépcsőn. De azért vannak olyan hiedelmek, amik szerintem is durvák. Mármint vagy nagyon peches, vagy nagyon részeg volt, aki kitalálta őket. Itt van néhány kedvencem:

Soha ne foltozz ruhát akkor, amikor még viseled, mert balszerencse fog kísérni. – Kitalálom. Meg fogom szúrni magam!

Ha megnézed a gomba tövét, nem nő meg. – Ha ez nem csak a gombákra igaz, elképzelhető, hogy néhány fiúgyermekkel is így toltak ki a szülei…

Sosem szabad egy cipővel járni. Szülő halálát jelenti. – Még jó hogy ezt megtudtam, mert úgy terveztem, holnap nem lesz kedvem felvenni a bal cipőmet.

Amikor halat eszel, a farkánál kezdd enni, és onnan haladj előre, a feje felé. – Aki ezt kitalálta, biztos nem evett még hal rudat. Ott hogy döntöd el?

Ha egy lány elveszíti a harisnyatartóját, akkor korán meg fogják kérni a kezét. – Mert biztos véletlenül hagyja el, nem? És ezt senki nem veszi célzásnak…

A hetedik fiú nagyon sok dologban tehetséges, és sikeres lesz ebben a világban. A hetedik fiú hetedik fia a gyógyítás művészetével van megáldva. A hetedik lány hetedik lánya rendelkezik a jövőbe látás képességével. – Nágy á cálád!


Ha a matracot úgy fordítod meg, hogy amelyik része eddig az ágy fejénél volt, most a lábához kerül, akkor soha nem fogsz férjhez menni. A matracot soha ne fordítsd meg pénteken. – Szóval ne fordítsd meg a matracod. Soha. Főleg pénteken ne.

Létezik egy varázsige, amelynek a segítségével csalhatatlanul befolyásolni lehet a pénzzel kapcsolatos szerencsét. A varázsige akkor hatásos, ha esős napon hajtja végre az ember. Menj olyan helyre, ahol magyalbokor nő. Öleld át a magyalbokor törzsét, és mondd el háromszor az alábbi varázsigét.

"Magyalfa, ó, magyalfa,
Add, hogy legyek gazdag."

Ha ezt megteszed, akkor három hónapon belül szerencsésre fordulnak a pénzügyeid. – Magyarul: Ha esőben ölelgetsz egy bokrot és kántálsz, nem kell aggódni a kiadások miatt, mert az adófizetők pénzéből fogják finanszírozni a kezelésünket a vigyorgóban.

A fent említett intelmeket érdemes betartani, mert ki tudja…

Meg egy kérdés, miért csak olyan babonák vannak, hogy „nem mész férjhez” meg „korán megkérik a kezed”?  Mármint, miért csak nőkre vonatkozóak vannak? Olyan miért nincs, hogy „Ha sokat piszkálod az orrod, senki nem megy hozzád”? Vagy „Ha élet vasalsz az ingnek, lusta lesz a feleséged”?

Na mindegy. Olvastátok az igét, éljetek e szerint.

 

Szólj hozzá!

Címkék: furcsaságok babonák


A bejegyzés trackback címe:

https://kosjegda.blog.hu/api/trackback/id/tr212442802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása